Boerderij,  Boomgaard

Het eerste bomen-plant-weekend

Vorig weekend hebben we de eerste fruitbomen in de boomgaard geplant. Het was zonnig en droog weer, perfect weer voor fysiek buiten werk en gezellige gesprekken. We kregen hulp van familie en vrienden uit de omgeving.

We hadden een aantal logés in ons huis, die bij ons aan de keukentafel aten en hun kinderen speelden met onze kinderen. De een was een boomspecialist en zijn gezin uit Portugal, en de ander een botanicus uit Duitsland. Elke dag kwamen er verschillende mensen meehelpen. Ik zorgde met een vriendin voor een warme lunch en daarna toog iedereen met laarzen en scheppen het land op.

De botanicus was een wandelende planten-encyclopedie en kon eindeloos vertellen over allerlei planten en bomen waar je van kunt eten, hoe je het klaar moet maken en wat de plant of boom nodig heeft om goed te groeien. Ik heb veel inspiratie opgedaan en volop genoten van de gezellige chaos, het samen eten en de gelukkige gezichten van de drie boom-fanaten – vooral na de eerste plant-dag! In totaal zijn er zo’n 250 bomen geplant. In het nieuwe jaar komen er nieuwe bomen bij, dus ik kijk nu al uit naar de volgende plant-dagen.

2 reacties

  • Lieve De Bin

    Zo zalig om te zien hoe jullie bomenproject loopt…en dat met heel wat kunde en kennis errond . Er zijn geen grenzen bij dit verhaal. De schapen bij de schaapherder op een goeie wei en ze komen nog terug hoor…mooi ras. Ons Marleen,mijn achternicht die de schop nog goed ter hande neemt he…ze straalt.
    De kleintjes, hoe zalig om hen dit verhaal mee te geven…zo dicht bij de natuur mogen opgroeien…en ze nemen er elk op hun manier het hunne van mee later….
    Groetjes lieve

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *