Boerderij,  Persoonlijk

Een sneeuwhoedje in de lente

Opeens kwam afgelopen weekend ook bij ons ‘Meneer Winter’ even langs! Één ochtend was alles prachtig wit. We bouwden een sneeuwpop en speelden in de sneeuw. Toen de zon rond het middaguur echt warm begon te worden, werd alles weer groen.

In mijn februari-post schreef ik dat ik me er niet goed bij voelde om een update te schrijven over koetjes en kalfjes. Daarmee bedoelde ik een praatje over zaaien, snoeien, schoffelen en het weer. Alles valt in het niet als je bedenkt wat er gaande is in de wereld, maar dat zaaien, snoeien en schoffelen is een hele goede manier om even het hoofd leeg te maken en tot jezelf te komen.

En dus wordt er op dit moment druk gezaaid, gesnoeid, hout gehakt, geschoffeld en gewied. Wat een heerlijke tijd is de lente! ’s Morgens zingen de vogels in de bomen en alles krijgt weer kleur. Bloemen beginnen te bloeien en we kijken nieuwsgierig wat er op het erf en het land uit de grond tevoorschijn komt.

Ook de zon en regen zorgen telkens voor nieuw schouwspel. Niet alleen staat de zon elke dag iets langer aan de hemel, hij schuift ook iedere dag een stukje verder op aan de horizon, waardoor het licht op het land steeds weer anders is.

Twee van onze zes schapen lopen rond met een dikke buik en we kijken uit naar de eerste lammetjes. Onze kippen hebben een haan in hun midden gekregen, die de dames in het gareel houdt. We noemen hem Rico, naar het Franse cocorico en hij doet zijn naam eer aan want hij kukelt er lustig op los!

David heeft geholpen de bomen van de schooltuin te snoeien en de kinderen zaaiden er bloemenzaad. Zo langzamerhand raken de kinderen gewend aan het leven op het Franse land: om beurten mogen ze eieren uit het kippenhok naar de keuken brengen. Ze helpen graag mee met het voeren van de dieren. Er worden al wat Franse woorden en zinnetjes gebezigd en Franse liedjes gezongen. En als boer Onno langskomt met zijn tractor om hooi te halen, komen ze allemaal kijken!

De installatie van het boerenbedrijf is ook van de grond aan het komen. Nog een paar zaken regelen en dan gaan we echt beginnen. Daarover hopelijk in een volgend bericht meer…

2 reacties

  • Marleen Franckaert

    Leuk Roos, wat een mooie foto’s heb je gemaakt!! En ook leuk dat save soil erbij staat!!
    Mooie impressies.!

  • Marijke de Val

    Dag Roos et famille , goed dat je toch schrijft over alles wat groeit en bloeit om jullie heen. Het maakt vrolijk en dat mag best ( in een angstig makende tijd ) Wat leuk dat er lammeren komen! Heeft de haan een kloek geluid ?