Persoonlijk

Winterblues

Bonne année à tous! Precies twee maanden geleden schreef ik mijn laatste blogpost, op 20 november. Kort daarna belandden we hier allemaal in een dikke winterdip. De dozen waren zo goed als uitgepakt en op een paar missende gordijnen of lampen na zaten we er goed bij op onze nieuwe plek. Oké, in huis twee was de verwarming voor de tweede keer stuk gegaan net toen het goed koud begon te worden, en de verwarmingsmonteur kwam weken niet opdagen….(welkom in Frankrijk!) maar verder waren we up-and-running, klaar voor business!

En toen gebeurde het dat één van de kinderen via school het Corona-virus mee naar huis nam… Aangezien we met beide gezinnen zeer intensief bij elkaar over de vloer komen, kregen we het virus allemaal: de kinderen, de ouders én oma, om wie we ons het meest zorgen maakten, maar die wonderbaarlijk genoeg de minste klachten kreeg.

Alles kwam even ongewild tot stilstand.

We kregen last van droge hoest, flinke koorts, verkoudheid, het wegvallen van geur en smaak en de energie daalde naar het nulpunt. Iedereen op de heuvel ging in quarantaine. Buiten was het koud en nat en we bleven grotendeels binnen. Onze kinderen waren na een paar dagen alweer de oude, en dat betekende dat wij ook weer aan de bak moesten. Vroeg opstaan, eten maken, buiten spelen, het huishouden runnen. Kortom echt tijd om ziek te zijn was er niet.

Hoewel de klachten mild waren, duurde het een aantal weken voor we er allemaal weer bovenop waren. En dat terwijl we voor ons gevoel geen tijd te verliezen hebben met de dingen die we moeten doen voor ons bedrijf!

Langzaam kropen we uit onze winterslaap en kwamen we de heuvel weer af. We kregen weer energie om kerstmarkten te bezoeken, wandelingen te maken, te ravotten en te knutselen met de kinderen. We versierden de kerstboom en staken kaarsjes aan. Een aantal belangrijke zaken hadden we graag nog vóór de kerstdagen willen regelen, maar dat moesten we opschuiven. In een poging om tóch het gevoel te hebben dat we goed op weg zijn een boerderij te beginnen, kochten we vlak voor de kerstvakantie vijf kippen. Er stond al een kippenhok op het terrein en de dames lijken het er goed naar hun zin te hebben.

Tijdens de feestdagen zaten we weer vrolijk met elkaar én met familie en vrienden uit Nederland aan tafel. Op oudejaarsdag was het prachtig weer en bakte David oliebollen in zijn t-shirt in de tuin met een barbecue ernaast voor gepofte aardappelen.

Inmiddels gaan de oudste kinderen weer naar school en wordt er gesnoeid en dode bomen gekapt. De kachel van huis twee werd eindelijk gemaakt én ging opnieuw stuk. Gelukkig is er inmiddels een houtkachel bijgekomen waar het gekapte hout dankbaar in wordt opgestookt. Het weer is momenteel druilerig, mistig en nat. Maar dat kan morgen zo weer anders zijn, en als het zonnetje doorbreekt is het hier al gauw +15 graden.

À bientôt! 

7 reacties

  • Anneke A. Schram

    dank je wel voor jullie laatste nieuws!! wat een verhaal zeg… en gelukkig loopt de dagelijkse trein weer. Sterkte en tot de volgende. harte-groet van Anneke

  • Rita

    De dagen lengen alweer en de zon krijgt meer kracht. Op weg naar de lente. Succes met de voortgang 😘

  • Bart

    Ik had al begrepen dat er Corona heerste bij jullie. Pechvogels! Maar betere tijden komen er aan!
    Succes met de verdere opstart van het bedrijf, ook namens Gerda.

  • Anemarie van Wijngaarden

    weer erg leuk om te lezen Rosien! Fijn om zo een beetje te kunnen meeleven! Op naar de nieuwe fase!

  • Anja

    Helaas gaat niet alles van een leien dakje, maar dat houd het leven spannend.
    Gelukkig is iedereen weer op de been en kunnen jullie weer verder met het bedrijf en zijn bedrijvigheid.

    • Vera

      Eindelijk tijd gehad om je blog door te lezen. Wat een avontuur voor iedereen! Jullie hebben wel een prachtige plek gevonden en zo te horen hebben jullie het wel naar je zin daar (min de corona natuurlijk). Hopelijk brengt de lente veel moois voor jullie.